Budući srednjoškolci

Prijemni ispit ili mala matura je za većinu osnovaca veoma stresan događaj. Iako je sa razlogom stresan s obzirom da od njega zavisi koju će stručnu školu ili gimnaziju učenik upisati, i na taj način odrediti dalji tok svog školovanja i ličnog razvoja, treba znati da ako se blagovremeno počne sa pripremom, šanse da se loše uradi test mogu biti svedene na minimum.

Prema mnogim istraživanjima najoptimalniji period pripremanja osnovaca za malu maturu je oko 5 meseci, s obzirom da pomenuti period nije kratak, ali ni previše dug da bi se utvrdilo potrebno gradivo. Svaka priprema u kraćem vremenskom periodu može dovesti do nervoze, panike i nepotrebnog stersa učenika, što na samom kraju može imati za rezultat loše urađen prijemni ispit. 

Naši profesori koji se dugi niz godina bave tematikom priprema za malu maturu, a čiji je rad baziran na planu i programu predviđenom za osnovne škole, učiniće sve što je potrebno da učenik ostvari što bolji rezultat na prijemnom. Nastava se održava u malim grupama do 15 učenika u grupi. Nakon prelaska svake oblasti vrši se provera znanja iz pređenog gradiva što pored obnove gradiva ima višetruki značaj, a posebno utiče da ne dođe do treme koja je jedan od čestih uzroka lose urađenog testa. Takođe potrebno je napomenuti da se nakon 40 minuta nastave pravi pauza od 5 minuta kako bi se đaci odmorili i obnovili koncentraciju za drugi deo časa.